maandag 31 mei 2010

...en weer die Dallara!

Zoals ik al aangaf - Gait zou natuurlijk een poging doen het baanrecord op TwentTrack te verbeteren. Weer met de Pagani Zonda.
Mijn record stond tot vanavond op 5.255 - hij naderde tot 5.259.
Het zweet breekt mij uit en ik pak de Spirit Dallara maar weer. Rustig blijven. Ja hoor, na een paar minuten mijn record op 5.250. Gait nadert tot 5.251.
Een duizendste verschil!

Gewoon blijven proberen - de uitvliegers worden talrijker, maar dan een 5.234.
Pfff, weer even rust. Gait maar even laten rijden.

De banden nog een keer over het plakband - ja hoor, na twee rondjes 5.188. Gauw de camera erbij om foto's te maken. Hierna lukt  het  Gait niet echt meer, maar ja, geen downforce meer, want de spoiler ligt eraf bij de Zonda. Toch nog tot twee keer toe zijn tijd scherper gezet, naar 5.237 - duidelijk wel de snelste gastrijder.

Dan nog één keer vijf minuten proberen. Weer de banden van de Dallara over het plakband en ja hoor:













5.129 !!

Toch nog baas op eigen baan....voorlopig.

Woensdag komt PorscheHarry....

zondag 30 mei 2010

Top 20 - Mei 2010

Nee, ik weet het. De maand mei is nog niet helemaal om, maar door gebrek aan tijd zou ik pas over een week de top 20 kunnen presenteren - beetje te laat dus.
Het lijkt me echter een prima actueel overzicht. Mocht Gait morgenavond records veroorzaken, dan mag hij dat zelf publiceren.

Net als de vorige keer: klik op de tabel in zijn geheel en vergroot te zien.

Een lijst van 22 overigens, vanwege ex-equo's op de plaatsen 13 en 18




Veel tijden zijn verbeterd en ook het aantal ronden per 5 minuten. Verder nog de meest op vallende zaken:
De Ascari van 6 naar 3. Een tijdje heeft deze op 2 gestaan, steeds weer afgewisseld met de McLaren, elkaar steeds duizendsten afsnoepend. Totdat ineens de McLaren en mijn vinger de betere combinatie bleken te zijn.

Dan de gisteren (!) in gebruik genomen Slot.it Audi R8C die zo eventjes in één keer naar plaats 5 rijdt! Inliners doen het sowieso goed op het houten TwentTrack.

En dan ineens twee Fly's in de top 20? Nou ja, wel met een slot.it achterbrug dan...

De foto van de top 3 ...












en die van de nummers 4 tot 10 (klopt: de scenery is nog lang niet klaar)

















Opvallende "kandidaat":

Deze (overjarige, maar slechts pas geleden op de kop getikte) Ninco Callaway doet het - na flink wat strubbelingen - prima. Met de door een NC-5 vervangen NC-2, het aanbrengen van een slot.it achterbrug (waarbij de originele wielen werden omgebouwd tot inserts), reed deze maar liefst 5.573. Dat is een duizendste langzamer dan de Scale Auto Toyota GTone, die de vorige maand nog op plaats 11 stond.

Wel een plaatje waar dacht ik zo:

zondag 23 mei 2010

Scenery en servicestation

Verder met de bouw van de brug. Zoals gemeld moest ik om het enigszins "echt" te laten lijken een opening in de boarding maken. Dat viel helemaal niet tegen:






















Als gebruikelijk viel het schilderen weer niet echt mee. Maar dat valt te camoufleren door het aanbrengen van wat reclame en raceblokjes. Inmiddels een lamineerapparaat aangeschaft zodat het printwerk ook mooi blijft.







Zoals jullie zien is het toch een lift geworden. De deuren bestaan uit een 0.7 mm vliegtuigtriplex, beplakt met zilverfolie (dezelfde folie die Gait gebruikt voor zijn blingbling auto's). De folie is opgeschuurd om het op roestvrijstaal te laten lijken. De omlijsting is van fineerstroken die met zilververf zijn beschilderd.












Dan nog even wat ander aanzichten. Ik kan helaas nog niet aan het middenterrein - ruimte rondom de snack kraam - beginnen, want ik moet af en toe nog op de baan om aan het gedeelte vlak voor de achtergrond te werken.


















De reclames zijn vooral gekozen vanwege de kleuren. Ik wordt helaas niet door de betreffende firma's gesponsord.




















Er moet nog wel hier aan daar wat aan de afwerking worden gedaan, maar dat komt later wel.


Inmiddels is ook de "Marshall Tower" binnengekomen en geplaatst. Het ontbreekt vooral nog aan "poppetjes". Carrera heeft wel marshalls (allemaal broers.....), maar ander figuren voornamelijk zittend. Er zijn wel mooie staande te koop (Preiser), maar 20 Euro voor drie poppetjes is toch een moeilijk te nemen drempel.
























Verder heb ik deze week van wat restanten kunststof opplakmateriaal (geschuimd PVC), wat 1,5 x 1,5 cm latjes en een stripje messing een nieuw "servicestation" gemaakt. 


De oude was inmiddels wel erg rijp voor de vullis. Na vijf jaar bijna dagelijks gebruik helemaal doordrenkt van de olie en zwart van het banden schuren.





































zondag 16 mei 2010

Scenery

Na lang dubben, eindelijk de oplossing. De oplossing voor de vraag hoe bezoekers op het middenterrein van TwentTrack kunnen komen, zonder te worden overreden.

Een tunnel naar de "Twighlight zone"? Nee, toch maar niet. Een brug met trap? Een trap maken heb ik geprobeerd, maar helaas, ik heet geen Danny....

.Zoekend naar inspiratie op het web, kwam ik deze tegen bij "Howards Scenic Supplies" . Bij mijn weten het enige bedrijf dat speciaal scenery voor slotracing maakt. Met zegt zelfs "handgemaakt op bestelling". Daarbij overigens heel betaalbaar.

















Hoewel je deze "Pedestrian bridge" kan bestellen voor iedere lengte van overbrugging, vond toch dat ik het zelf moest proberen en daarbij de proporties ook enigszins aan te passen.

Na een middagje knoeien met vliegtuigtriplex en latjes ben ik inmiddels zo ver.


































Natuurlijk ook even op de uiteindelijke plek.Er moet uiteraard ook nog een opening gemaakt worden in de boarding, zodat hier de "ingang" van het circuit komt.


















En inmiddels zit de eerste laag grondverf er op.













Nu nog bedenken of ik er een lift of een trappenhuis in bouw... ;)


Verder heb ik mij de afgelopen weekenden bezig gehouden met de scenery. Een klein stukje is inmiddels "klaar".  De middenberm is ingestrooid en van vangrails voorzien. Uiteindelijk zal ik hier nog wat "wheatering" op loslaten, want de kleuren zijn mij iets te helder.

















Het enige wat nog ontbreekt is de "Marshall Tower". Deze komt op het rechthoekige stukje gravel te staan.

















Na twee mislukte pogingen die zelf te bouwen heb ik deze maar besteld bij voornoemd adres.

maandag 10 mei 2010

Hou de Spirit er in!

Bijna een maand lang geprobeerd de Spirit Dallara voorbij te streven. Dat leverde de nodig records op - maar daarover bij de volgende top 20.
Vandaag "het gevoel" weer daar. Toch die Dallara maar weer eens op de baan.
Met wat meer referentiepunten, in de vorm van de zich langzaam maar zeker uitbreidende scenery.

Hier een rempunt...















Hier een "gaspunt"..















..en daar een "hou even in" punt...















En dan ... scoren!












Kan het nog beter?

zondag 2 mei 2010

Top 20 - April 2010

Na de eerste "volle maand" op TwentTrack leek het me wel aardig om eens wat statistieken te laten zien.
Zoals Dikke Leo al liet zien, hou ik tijden en ronden per 5 minuten bij op een white board.

Omdat mijn handschrift niet echt goed te lezen is heb ik er maar een tabel van gemaakt. Klik er op voor de maximale vergroting.





















Een paar opvallende:
De Ninco Ascari voorzien van een slot.it anglewinder starter kit.
Het marginale verschil tussen de Slot.it Fortuna als anglewinder en als inliner.

De top drie in beeld:













En de nummers 4 tot 10 ook nog even op een rij:













Mei is nog maar net begonnen en de eerste verschuivingen worden zichtbaar. Maar dat laat ik over een maand zien.